Põhja-Küprose Türgi Vabariigis asuva kinnisvara omandiõiguse dokumendid | alesinvest.com Group
Põhja-Küprose Türgi Vabariigis asuva kinnisvara omandiõiguse dokumendid
29 oktoober 2022

Põhja-Küprosel kinnisvara ostes küsivad ostjad meilt sageli, mis on omandiõigusakt.

 

Vaatame seda teemat üksikasjalikult algusest peale, kuidas pealkiri moodustatakse:

Arendaja ostab maad kompleksi ehitamiseks.

  1. Sellel väljastatakse talle maa omandiõigus (türgi keeles), see on dokument, mis tõendab, et see maa kuulub nüüd arendajale.
  2. Arendaja saab riigiasutustelt kõik vajalikud ehitusload, misjärel antakse talle kompleksile üks üldnimetus.
    Peale ehituse valmimist võtab riiklik komisjon kompleksi vastu ja väljastab arendajale loa ühisomandi jagamiseks ostjatele iga maja (korteri) kohta eraldi nimetusteks.
  3. See protseduur võib kesta umbes aasta pärast kompleksi vastuvõtmist riikliku komisjoni poolt.
  4. Kui üldomandiõigus on jagatud kõikide kompleksi majade (korterite) peale, saab ostja oma majale (korterile) oma nimele väljastada eraldi omandiõiguse.

Pealkiri näitab, kellele kuulub maa, millele kinnistu on ehitatud.

Alates kinnisvara ostu-müügilepingu kinnistusraamatus registreerimise hetkest (21 päeva jooksul alates lepingu allkirjastamise kuupäevast) olete selle seaduslik omanik ehk saate kasutada, rentida, pärandada, müüa ( Arendaja nõusolekul).

Sel juhul jääb maa omandiõigus arendajale.

Kuni omaniku nimele ei ole kantud eraldi omandiõigust, ei saa ta oma kinnisvara arendaja nõusolekuta müüa ega selle vastu pangalaenu võtta.

Kinnisvara tiitlid saate 6–12 kuud pärast TRNC siseministeeriumile omandiõiguse üleandmise taotlemist (selleks peate esitama tõendi karistusregistri puudumise kohta).

Reeglina teeb seda jurist, kes viib läbi kinnisvara ostutehingu.

Kuni selle ajani on omandiõigused arendajal, kuid ta ei saa seda kinnistut käsutada, kuna leping on registreeritud maakomisjonis teie nimele.

Saate omandiõiguse oma nimele üle kanda pärast kinnisvara maksumuse täielikku tasumist.

Paljud ostjad ei väljasta kinnisvara omandiõigusi üldse, et mitte maksta lisamakse (need, kes ostavad kinnisvara edasimüügiks, rentimiseks, investeeringuks jne)

Põhja-Küprose maapealkirjad

Põhja-Küprose maaomandid jagunevad nelja tüüpi: enne 74 aastat vanad maad, vahetus, TMD ja Leashhold.

Enne 74. aastat Türgi tiitel

Enne 74. aastat kuulunud maa või maja kuulus türklasele või välismaalasele (välja arvatud Küprose kreeklane ja kreeklane) kuni saare jagamiseni 1974. aastal. Seda tüüpi tiitel ei ole Küprose kreeka väitel ja seda tunnustatakse kogu maailmas. Põhja-Küprosel on selle tiitliga maid väga vähe ja need asuvad enamasti saare sees.

Vahetage pealkirja

Vahetusõigus (“vahetus”) tähendab, et maa kuulus enne 1974. aastat Küprose kreeklasele või kreeklasele. Pärast saare jagamist 1974. aastal pakuti endisele omanikule maa hindamise alusel punktides väljavahetamist Põhja-Küprosel asuva maa samalaadse maa vastu Lõuna-Küprosel (mille omanik oli Küprose türklane). Nii asusid Küprose kreeklane ja Küprose türgi oma saareosale uutele maadele, s.o. maadele, mis vahetati. Ja kui ostsid maja vahetusõigusega, siis ei pea muretsema, et keegi selle maa tagasi nõuab. Sama hästi saab ju Lõuna-Küprosel esitada nõudeid vahetatavale maale, mis on kaks korda kallim kui Põhja-Küprosel.

Põhimõtteliselt müüakse selle pealkirjaga maju.

TMD pealkiri

TMD omandiõigusega maa omanik oli kuni 1974. aastani Küprose kreeklane, Küprose kreeka valitsus või kreeklane. 1974. aastal kinkis Türgi valitsus need maad Türgi põgenikele ja sõjaväelastele. Pärast saare jagamist 1974. aastal valmistas Põhja-Küprose Türgi Vabariigi (TRNC) valitsus sellistele maadele ette omandiõigused ja need on nüüd Türgi ja TRNC valitsuste garantii all (sellist maad on vähe, enamasti teevad seda arendajad ära ehita selle peale midagi).

Jalutusrihma pealkiri

Praegu kuulub maa Põhja-Küprose valitsusele ja seda saab rentida 49 aastaks. Seda tüüpi nimetus kehtib peamiselt turismiprojektide maadele (Karmi küla).

Безопасность покупки недвижимости на Северном Кипре

В курсе последних событий можно с уверенностью сказать, что покупать недвижимость на Северном Кипре совершенно безопасно. Вся пропаганда с Южного Кипра против законности титулов на Северном Кипре — это только слова, которые до сих пор не были подтверждены на деле. За последние 48 лет (с 1974 года) ни один человек, который купил недвижимость на Северном Кипре, не потерял права обладания своей собственностью.

Правительство Турции выплачивает компенсацию греческим киприотам за потерянные земли в 1974 году (если Киприот уже не получил компенсацию ранее). Таким образом будут разрешены все споры на землю.

Хотим обратить ваше внимание на то, что именно правительство Турции, а не владелец земли на Северном Кипре (как утверждают наши коллеги с Южного Кипра), выплачивает эту компенсацию.

Kinnisvara ostmise ohutus Põhja-Küprosel

Viimaste sündmuste käigus võib kindlalt väita, et Põhja-Küprosel kinnisvara ostmine on täiesti ohutu. Kogu Lõuna-Küprose propaganda tiitlite seaduslikkuse vastu Põhja-Küprosel on vaid sõnad, mis pole veel praktikas kinnitust leidnud. Viimase 48 aasta jooksul (alates 1974. aastast) pole ükski Põhja-Küprosel kinnisvara ostnud inimene kaotanud õigust oma varale omada.

Türgi valitsus maksab Küprose kreeklastele kompensatsiooni 1974. aastal kaotatud maa eest (kui küproslane pole juba varem hüvitist saanud). Seega lahendatakse kõik vaidlused maa peal.

Tahaksime juhtida teie tähelepanu asjaolule, et selle hüvitise maksab Türgi valitsus, mitte Põhja-Küprose maa omanik (nagu väidavad meie kolleegid Lõuna-Küproselt).

Põhja-Küprose maade rahvusvaheline õiguslik staatus

Euroopa Inimõiguste Kohus teatas oma otsusest mitte enam arutada Küprose kreeklaste maanõudeid seoses maaga Põhja-Küprosel ja saatis kõik need juhtumid Põhja-Küprose Türgi Vabariigi kinnisvarakomisjonile (TRNC).

Selle otsusega saab tutvuda Euroopa Inimõiguste Kohtu veebilehel:

https://hudoc.echr.coe.int/eng-press#{“display”:[“1″],”dmdocnumber”:[“864003”]}

Otsus tehti 05.03.2010.

TRNC kinnisvarakomisjon (http://www.tamk.gov.ct.tr/) loodi Lõuna-Küprose samalaadse komisjoni kujutise ja sarnasuse järgi vastavalt Euroopa Inimõiguste Kohtu otsustele. Komisjon alustas ametlikult tegevust 17. märtsil 2006. aastal. Komisjoni põhiülesanne on rahuldada omanike õigustatud nõuded, ilma et see piiraks Põhja-Küprose kinnisvaraomanikke.

Kõik tehingud ja toimingud maaga Põhja-Küprosel on seaduslikud, nagu nõuavad rahvusvahelised standardid

Enne kui kinnisvara Küprosel omandab tuttavad suvilate ja korterite piirjooned, eelneb sellele legaliseerimisprotsess. Esmalt tehakse kindlaks maa omanik, mille kohta tehakse päring riigi maakatastrisse.

Juhul kui kõnealune maa kuulub Küprose kreeklastele, kes on Põhja-Küproselt lahkunud ja elavad saare lõunaosas, saavad nad hüvitist – kas maatüki või samaväärse summana. raha.

Kõik vaidlusalused olukorrad lahendab Euroopa Inimõiguste Kohtu volitatud Põhja-Küprose omandikomisjon. Varem kinnistuna registreerimata maale ei saa ükski ehitusettevõte rajada objekti. Pärast seda, kui arendaja saab selleks riikliku loa, kaotab maa endine omanik sellele õigused.

Oluline on mõista, et keegi ei hakka hõivama ega arendama vaieldava staatusega “kahtlaseid” maid, kuna ettevõtte hea nimi ja mis kõige tähtsam – raha on arendajatele sama oluline kui ostjale endale. Seetõttu toimuvad kõik ostu-, arendus- ja hilisemad müügiprotsessid absoluutselt seaduslikel alustel ning soetatud vara kaotamise ohtu ei ole.

Peamine on osta kinnisvara usaldusväärsetelt arendajatelt ning kasutada kohalikul turul pikka aega tegutsenud, ametlikult registreeritud ja hea mainega kinnisvarafirmade teenuseid.

Kõik meie kinnisvarapakkumised viitavad kahele esimesele nimetusele – Türgi ja Exchange. Ja muretsemiseks ostetud vara juriidilise staatuse pärast pole põhjust.

Põhja-Küprose Türgi Vabariigis asuva kinnisvara omandiõiguse dokumendid
29 oktoober 2022
Jaga sotsiaalvõrgustikes:
Tagasi uudiste juurde